Ljunggren: Socialdemokraterna och Grindslanten

Socialdemokratin är ett parti som gått från att vara som tavlan ”Grindslanten” till att bli en målning som heter ”Gunga I En Båt”. Folk vet inte vad partiet föreställer. Åtminstone inte när det gäller migrationspolitiken. Migrationsfrågan är extra viktig eftersom den blivit fokus för medborgarnas samlade frustration, skriver ledarsidans kolumnist Stig-Björn Ljunggren.

  • Läs mer … GP

Citat: Människor samlar nämligen på sig en lång rad små förolämpningar och mikroskopiska vardagsproblem – och låter någon symbolisk fråga illustrera detta. En enskildhet blir den länk med vilken hela kedjan av irritationsmoment dras upp.

Det går att göra en omfattande lista på de små förolämpningarna – var och en har sin egen variant. Det är omöjliga amorteringskrav för bostadsköp, medan andra får sitt boende levererat på silverfat; nya galna parkeringsbestämmelser; politiska åtgärder mot miljöfarliga tips; svårigheten att använda kontanter; tåg som systematiskt slutat gå enligt tabell; ungdomsligor som hänger på stan; gruppvåldtäkter; böneutrop och burkor; regelbundna skjutningar; för mycket att göra på jobbet; MeToo-skandaler; tiggarna utanför affärerna; mediernas underrapportering av brottslingars etnicitet; usla pensioner; vårdköer; stenkastning mot blåljuspersonal; dieselbilar som plötsligt ses som miljöförstörare istället för miljöräddare; hot mot sjukvårdspersonal, etc.

Och om migrationsfrågorna blir symbol för allt detta, vad har då socialdemokraterna att erbjuda? Socialdemokraterna såg först inga direkta problem med migrationen. De vägrade tala om en gräns för hur många flyktingar som Sverige kunde ta emot, och misstänkte tal om ”volymer” vara kryptorasism.

– – – slut citat – – –

KOMMENTAR

Frågan är när måttet är rågat och rinner över för medborgarna?

Folkhemmet Sverige är det enda partiet med helhetslösning på vardagsproblem – stora som små – lösningar som angriper systemfelen (vilket är unikt inom den politiska sfären). Folkhemmet Sverige har också den absolut bästa immigrations- och integrationspolitiken (som ger RESULTAT), ett program som slår riksdagspartiernas politik med hästlängder. Frågan är om dagens riksdagspartier själva vet vad de sysslar med?

SD går framåt i opinionsmätningarna bara genom att beskriva verkligheten och genom att förstå att gränserna inte kan vara vidöppna (vilket även en femteklassare förstår – men uppenbarligen inte 7-klövern). SD går framåt på ”walkover” med ungefär samma program i övrigt som 7-klövern. Men det räcker inte att lösa EN fråga om vi ska få Svea rike på rätt köl igen. Det mesta missköts ju av regeringen (S+MP) och det var inte ett dugg bättre när Alliansen (M+C+L+KD) styrde Sverige. Är det något som de etablerade parterna skött bra?

Endast Folkhemmet Sverige utmanar 8-klövern med ett kanonbra program i ALLA väsentliga frågor.