Klipp från Facebook:

❗️ Debattartikel om torkan – dela gärna inlägget! ❗️

Snart tuggar Sveriges befolkning på tomma löften

.
Förr i tiden hade man nödår – MISSVÄXTÅR.

1867-1868 var svåra missväxtår. Svenskarna svalt när skördarna slog fel. Sommaren 1867 var för kall och sommaren därpå var för torr. Djuren dog när foder inte fanns. Folk avled till följd av hungersnöd. Människor emigrerade utomlands för att finna lyckan i Nordamerika istället.

MEN NU DÅ? År 2018? Nu finns inga nödår. Ingen missväxt. Nu har vi Willys, ICA och Coop. Nu kan vi enkelt köpa det vi behöver, och stänga av TV:n när nyheterna kommer igång. Klicka bort från medias rubriker. Stänga ner webbfönstret. Logga ut från Facebook. Nu finns det bara gnälliga bönder, otacksamma djurägare eller ”bonnjävlar”, som en debattör nyligen uttryckte sig.

”Är det här en PR-kupp för svenskt kött”? frågar sig någon på Facebook. Nej, torkan är ingen PR-kupp. Sveriges bönder har inte gått samman i någon stor konspiration och hittat på att värmeböljan skapat torka och missväxt. Det går bra att se sig om i Sverige för att upptäcka att torkan är verklig. Det är så torrt att det knastrar under skorna på kornas bete. Utan regn växer ingenting. Inget foder till djuren. Inget spannmål. Ingenting.

Jordbruksminister Sven-Erik Bucht (S) säger att regeringen har beslutat om ekonomiskt stöd till svenska lantbrukare som drabbats av torkan. Hur mycket pengar det rör sig om har man inte beslutat. När pengarna kommer har man inte beslutat. Man skulle kunna tro att Sveriges lantbrukare drar en gemensam suck av lättnad.

Men så är det inte. Runt om i Sverige finns lantbrukare som fortfarande inte fått stora delar av sina EU-stöd utbetalda för 2015. Eller 2016. Eller 2017. Eller för 2018 heller, för den delen.

Det här är INTE några bidrag som betalas ut för att bönderna inte kan klara sig själva.Det här är stöd som betalas ut för att hålla priserna på livsmedel låga.

Det här är pengar som betalas ut till bonden för att bonden inte får betalt för vad varan egentligen borde kosta ute i affären. Det här är bidrag för att du och jag ska kunna köpa svensk mat till subventionerade priser i affären. Mat som producerats enligt några av världens strängaste regler för djurskydd, miljöskydd och restriktiv antibiotikaanvändning. Mat som sedan säljs på samma hylla som mat producerad utomlands, där man inte har en bråkdel av samma lagar och regler och därför kan producera maten extremt billigt.

Sedan säljs den på extrapris i Sverige och konsumenterna tycker att svensk mat är ”för dyr” jämför med den utländska. Det här är ytterligare en förklaring till varför svenska bönder redan går på knäna, och varför den senaste tidens katastrofala torka kan bli nådastöten för många bönder som redan funderat på att lägga ner.

En regering som inte kan se till att ha den enkla anständigheten att betala ut de pengar som man redan fastslagit att lantbrukaren har rätt till, har nu utlovat ännu mer pengar. Men utan utbetalningsdatum. Utan någon specificerad summa.

Här står Sveriges bönder och ser hur spannmålsskörden går åt skogen. Ser hur betesmarkerna torkar och vissnar under den heta solen. Ser hur höskörden ger en tiondel av vad den brukar göra. Ser hur kön till slakteriet växer sig lång och hur vinterfodret används upp redan i juli månad.

Det borde vara slut på tomma löften. Sveriges politiker måste vakna och ta ansvar för en dysfunktionell jordbrukspolitik. Sveriges lantbrukare kommer att behöva skicka djur på destruktion om ingenting görs, eftersom man enligt regelverken inte får slakta hemma och sälja kött till konsument.

Allt kött måste slaktas på anläggningar godkända av Livsmedelsverket och besiktigas av officiella veterinärer. Vanliga veterinärer som arbetar ute i besättningarna har inte rätt att utföra det arbetet. Om slakterierna inte har kapacitet att ta emot fler djur, och inget foder finns – är det då rimligt att behöva skicka fullt friska djur på destruktion?

Här finns något handfast som Sveriges politiker skulle kunna ta tag i. Ordna med dispens från regler, se till att vanliga veterinärer får möjlighet att besiktiga inför slakt, och ordna med mobila slakterier. Frys in kött i stora mängder så kommuner och landsting kan använda året ut.

Men Sveriges politiker pratar mest.
Too little, too late, är deras melodi.

”Ingen bonde intresserad av stadsgräs”, klagar en journalist i lokaltidningen och skriver om hur inga bönder nappat på erbjudandet från Stockholms stad om att få ta in foder på dess marker vid bland annat Östermalm och Skarpnäck. Man spekulerar i att bönderna i Stockholmsområdet redan måste ha tillräckligt med foder – eftersom de uppenbarligen är för fina för ”stadsgräset”.

Men som vanligt lever politikerna inte i samma verklighet som bönderna. Det finns knappt några lantbruk kvar i närheten av huvudstaden. Lantbruk efter lantbruk lägger ned på grund av sviktande lönsamhet och bristande stöd från Sveriges politiker. De som finns kvar kämpar dygnets alla timmar för att jaga marker i närheten av sina gårdar och har inga möjligheter att sitta och köra in maskiner till Östermalm för att slå gräs.

Maskiner som är dyra att köra, och som kostar pengar i både diesel och slitage. Maskiner som måste funka, eftersom stillastående maskiner mitt i höskörden är en katastrof i sig. Och om de nu ändå mot förmodan skulle våga sig på att köra de långa sträckorna så finns risken att fodret ändå inte går att använda, eftersom graden av nedskräpning är större vid grönytor intill tätbebyggelse. En enda aluminiumburk i fodret så är katastrofen ett faktum.
Nej, bönderna är inte otacksamma som inte nappar på erbjudandet om att slå gräs vid Östermalm. De är fullt upptagna med att svettas bakom ratten till traktorn, körandes in på småtimmarna, medan politikerna utlovar ”krispaket” till Sveriges bönder.

Kommer vi att kunna äta krispaket?
Kommer djuren att kunna äta krispaket?
Man skulle kunna skoja om det.

Men vet du? Man skojar inte om missväxtår.

Sophie Persson,
Mellangården Tranvik, småskaligt lantbruk på Ljusterö

Källa … Facebook


FOLKHEMMET SVERIGE KOMMENTERAR

Regeringens politik (samma som Alliansens):

  • Ekobönder får vänta flera år på bidragSVT
  • Försenat stöd slår hårt mot bönder … Piteå-Tidningen
  • Regeringens politik slår hårt mot lantbruketVF
  • Bönder kräver ersättning för sena EU-stödSR
  • Svenska bönder kräver ersättning för sena EU-stödOmni
  • Ekobönder får vänta flera år på bidragSVT

Ovanstående är ett skäl (bland många) till varför Folkhemmet Sverige vill lämna EU. Ska EU bestämma över vårt jordbruk? Vem bestämmer över EU (?) – en överstatlig organisation som vill styra över enskilda nationer. EU (eller rättare sagt de som styr EU) vill uppenbarligen lägga ner svenskt lantbruk så att vi hamnar i en beroendeställning – en politik som Moderaterna och Socialdemokraterna bedriver med full kraft i akt och handling.

Eftersom de etablerade partiernas politiker inte bryr sig om medborgarnas trygghet och välfärd så startade vi Folkhemmet Sverige – med en unikt bra politik för ALLA (även för pensionärer och bönder som dagens riksdagspolitiker bevisligen helt slutat att lyssna på eller bry sig om).


EU:s politik är uppenbarligen att svenskt lantbruk ska avvecklas.

Tidigare landsbygdsminister Eskil Erlandsson (C) arbetade aktivt för att lägga ner svenskt lantbruk (fast han gjorde sken av att göra tvärtom) och nuvarande landsbygdsminister Sven-Erik Bucht (S) fortsätter i dessa spår genom att göra ingenting åt de systemfel som med full kraft slår undan benen på våra bönder (globalisterna och andra särintressen har fått spelrum att sänka och profitera på svenskt lantbruk). Idag läggs det ner i snitt fyra mjölkgårdar i veckan och vid en kris får vi dricka vatten och undvara mejeriprodukter. Vad många inte vet är att detta även slår mot hårt mot köttproduktionen i Sverige – så det blir att äta potatis så länge det räcker,

Idag räcker det med en blockad för att HELA svenska folket ska svälta redan efter TRE DAGAR eftersom våra folkvalda politiker inom Alliansen också sålt ut våra beredskapslager. Är de dumma eller köpta eller vad …. ? Varför röstar så många på dem då de fullständigt ruinerar vår trygghet i en orolig värld?

Folkhemmet Sverige tänker bygga upp beredskapslagren så att de räcker minst ett halvår och Sverige ska bli självförsörjande på baslivsmedel, med inriktning på ekologisk hållbar produktion.

Ett exempel på pragmatisk sakpolitik är att svensk mjölk ska klassificeras och om mjölken uppfyller fyra krav ska den erhålla ett kvalitetsmärke. Kraven är följande:

1. Djuren ska uppfödas i enlighet med svensk djurlag eller likvärdig.
Det är hyckleri när politiker och tjänstemän importerar kött från djur som är uppfödda under miserabla omständigheter (som gör dem sjuka). Vem vill äta kött eller mejeriprodukter från djur som befunnit sig under inkubationsfasen (”fulkött”, ”fulsmör” eller ”fulmölk” från sjuka djur, som utfordrats med antibiotika).

2. Djuren ska INTE utfodras med GMO
GMO är ett av våra allra största hot mot allt levande och mot hela vår miljö (läs mer om GMO). Fritt från GMO är den svenska bondens främsta konkurrensmedel för ingen som vet vill äta GMO – ens om de får det till skänks. Problemet idag är att alltför få konsumenter inte har en aning om vad GMO är för något, eftersom systemmedia tiger som muren om alla dess risker.

3. Djuren ska INTE få antibiotika i fodret i förebyggande syfte.
Det är ju vansinne att på detta vis odla fram antibiotikaresistenta bakterier som snart förväntas skörda fler liv än cancer. Därtill är det djurmisshandel att föda upp under sådana miserabla förhållanden som kräver ständig tillförsel av antibiotika för att inte sjukdom ska bryta ut innan slakt.

4. Bonden ska erhålla minst 4,50 kronor per kg standardmjölk och minst 5,50 kronor för ekologisk mjölk.
Självklart ska bönder liksom alla andra i samhället ha skäligt betalt för sitt arbete och ersättningen ska vara värdesäkrad.

Offentliga livsmedelsinköp till skolor, vården och omsorgen ska uppfylla kvalitetskraven enligt ovan. Det är hyckleri att importera hälsovådliga livsmedel producerade under förhållanden som hade gett svenska bönder fängelse.

Tanken är också att medvetna konsumenterna i första hand ska välja svenska livsmedel som uppfyller kraven ovan, viktig inte minst ur hälsosynpunkt och på sikt för att säkra tryggheten och jobben i Sverige.


Detaljhandeln måste bidra till att stärka folkhälsan och tryggheten

Vidare ska våra livmedelskedjor inte ha större pålägg på svensk mat än de har på utländsk – dvs. det är slut med att ge bönderna dåligt betalt för att sedan fläska på marginalen bara för att det är svenskt kött. Detta skulle svenska pensionärsorganisationer kunna hålla ett öga på och om ICA, COOP, WILLYS eller någon annan kedja bryter mot denna oskrivna regel så bojkottar vi helt enkelt dem tills de uppfyller konsumenternas högst rimliga krav. Vem vill handla i en affärskedja som sänker miljön, folkhälsan, vår trygghet och som sänker svenska bönder?

Vem röstar på partier (regeringen eller Alliansen) som står för en destruktiv jordbrukspolitik? Även SD står för en likartad jordbrukspolitik.

Team Folkhemmet Sverige*

*) Vårt team startade tidigare www.kostdemokrati.se för att informera och utbilda folket OCH för att påverka politikerna som inte verkade veta vad de höll på med. Nu vet vi efter tusental kontakter med ansvariga politiker att det INTE går att påverka dagens politiska partier hur bra argument man än har (en viktig insikt). Därför var det tvunget att starta ett nytt unikt tvärpolitiskt parti med en bra politik för ALLA – annars kraschar ju vården, tryggheten och välfärden (och jordbruket). Var placerar man kompetens och sunt bondförnuft på vänster-högerskalan?

Självklart har Folkhemmet Sverige även en bra invandringspolitik där seriösa och ambitiösa flyktingar ges en möjlighet att integreras i det svenska samhället på samma villkor som svenska medborgare – där bidrag ersätts av studielån som förutsätter att man klarar sina tentamina. Vi har även en politik som gör att flyktingar erbjuds ett riktigt arbete inom två år. Och för att slippa dagens trams med åldersbestämning (där majoriteten ljuger om sin ålder) så behandlas alla invandrare som vuxna om inget annat kan styrkas.

Däremot ska de som medvetet begår brott genast utvisas och eventuellt fängelsestraff ska avtjänas utomlands (outsourcing). Vi stänger också gränsen för ekonomiska immigranter för annars kommer våra välfärdssystem att krascha. Om vi istället hjälper nödställda på plats kan vi hjälpa mer än tio gånger så många för samma peng. Vad är det dagens politiker inte förstår?

  • Folkhemmet Sveriges invandringspolitikklicka här

Släng inte bort din röst 9 september 2018. Det enda du behöver göra är att skriva två ord – och det måste vara korrekt stavat enligt nedan (två ord utan bindestreck och orden börjar bägge med stor bokstav):